چهارشنبه 13 تیر 1403

اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال

به وب سـایت شـخصی و پـایگاه اطلاع رسانی فـرخ عـبدالـه زاده خــوش آمدید.


سامانه پیامکی :

10006762485846

موضوعات
■ اخبار :
□ مقام معظم رهبری
□ ریاست جمهوری
□ قوه قضاییه
□ مجلس شورای اسلامی
□ وزارت کشــــور
□ اســتانداری
□ فـرمانداری
□ بخشداری
□ شـهرداری
□ شورای شهر
□ میراث فرهنگی
□ آموزش و پرورش
□ تبریز
□ ورزقان
□ خاروانـــا
□ سـیه کلان
□ ورزقــان نــیـوز
□ سایر شهرستانها
□ مهمترین خـبرهای روز
□ اخبار امام جمعه محترم
□ جدیدترین خبرهای دولت
□ جدیدترین خبرهای استان
□ جدیدترین خبرهای ورزقان
□ جدیدترین خبرهای کلیبر
□ جدیدترین خبرهای اهر
□ اخبار مس سونگون
□ اخبار روستاها
□ بـسیج
■ اخبار اختصاصی انتخابات :
□ مجلس شورای اسلامی تبریز
□ شورای اسلامی شهر تبریز
□ مجلس شورای اسلامی ورزقان
■ معرفی شخصیت ها :
□ مقام ریاست جمهوری
□ مجلس شواری اسلامی
□ شورای اسلامی شهر و روستا
□ چهره های شناخته شده
■ معرفی مناطق جغرافیایی :
□ کشور عزیزمان ایران
□ استان آذربایجان شرقی
□ شهرستان های آذربایجان شرقی
□ روستاهای شهرستان ورزقان
■ گالری عکس :
□ طبیعت آذربایجان
□ روستای سيه کلان
■ یادداشت ها
□ عبداله زاده
■ مناسبت ها :
□ تبریـــک
□ تسلیت
مطالب اختصاصی


دکتر اصغر عابدزاده اندریان

سرویس اجتماعی آناج: اصغر عابدزاده فرزند عمران متولد روستای زرخیز اندریان ازتوابع بخش خاروانا شهرستان ورزقان در ارسبان تحصیلات ابتدایی را در زادگاه خود به پایان رسانده از دوران راهنمایی تا دکترا را در تبریزگذرانده اند ، از سال 1367وارد آموزش وپرورش شده در زمینه های مختلف آموزشی و پژوهشی و فرهنگی و مدیریتی مشغول خدمت بوده است . در سال 1380 رسما بعنوان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بستان آباد مشغول خدمت بوده اند و در سال 1385 با انتخاب مردم فهیم شهرستان تبریز به عضویت سومین دوره شورای اسلامی کلانشهر تبریز درآمده  و اکنون نیز به عنوان یکی از اعضای شورای شهر تبریز در دوره چهارم در خدمت مردم است.

در زیر مصاحبه ای را در خصوص فعالیت های شورای شهر تبریز و معضلات شهر انجام داده ایم که می خوانید:

آناج: نظر شما در مورد موضوع سرمایه گذاری چیست؟ لطفا در این مورد توضیح دهید:

عابدزاده: تمامی شهرها سرمایه گذاری به عنوان مقوله ای مهم برای شورا و شهرداری مطرح است، سرمایه گذاری برای شهر تبریز مهمتر است چون در دور سوم به عنوان پرچمدار سرمایه گذاری  تعیین شد، حتی آیین نامه ای که در رابطه با سرمایه گذاری نوشته شده بود بنا به اذعان مسئول وقت، به عنوان پایلوت انتخاب شده بود. یعنی تمام شهر ها آیین نامه ی خود را بر اساس آیین نامه ی ما نوشته بودند.

بقیه متن مصاحبه را در ادامه مطلب مطالعه نمایید ...

شورای شهر مصمم است تا فشار کمتری به جیب مردم وارد شود

عضو شورای شهر تبریز: در ادامه این  مساله در دوره چهارم تجلی خاصی داشت. چون شورا در دوره ی چهارم مصمّم تر شد تا درآمدهای پایدار شهری را بیشتر کنند و فشار کمتری به جیب مردم وارد شود. در این راستا جذب سرمایه گذار و مشارکتچی اهمیت خاصی داشت. لذا مقدمات لازم انجام شد و اکنون لوایح متعددی یکی پس از دیگری به شورا ارائه شده است.

عابدزاده: در ارتباط با پروژه ی باغلارباغی باید بگویم این موضوع بارها در جلسات صحن علنی شورا و همچنین در کمسیون های متعدد مورد بحث واقع شده است. البته پروژه ی باغلارباغی موضوع تازه ای نیست و از سال 87 یا 88 شروع شده است. آن زمان با یک سرمایه گذار صحبت هایی شده بود اما منجر به انعقاد قرارداد نشد. سپس شهرداری با آقای رشتچیان (سرمایه گذار) به تفاهم رسید و قراردادی را منعقد کرد که همه چیز در تفاهم نامه مشخص است. ادعای سرمایه گذار قبلی و به عبارتی فعلی! یعنی آقای رشتچیان، این بود که شهرداری آنچه را که متعهد شده بود به ما نداده است.

عضو شورای شهر تبریز: نامه های شهرداری نیز نشانگر این است که آن ها چند دفعه به سرمایه گذار ابلاغ کرده اند که کار را شروع کند ولی سرمایه گذار کار نکرده است. در نهایت شهرداری بر اساس و به استناد یکی از بندهای تفاهم نامه، قرارداد را به صورت یک طرفه باطل کرده است. در بند مذکور آمده است که شهرداری می تواند در صورت وجود شرایط تعیین شده، قرارداد را یک طرفه ابطال کند. به عقیده ی شهرداری نیز با توجه به ابلاغ ها و نامه های شماره شده، شهرداری برای ابطال قرارداد واجد شرایط است. البته بحث ما این نیست که آیا از نظر حقوقی تفاهم نامه باطل شده است یا خیر که اگر باطل شده و فسخ شده باشد، نوبت به سرمایه گذار فعلی می رسد. بر اساس مستنداتی که شهرداری ارائه کرده است قرارداد فوق فسخ شده تلقی می شود.

عابدزاده: پروژه باغلارباغی مورد بررسی قرار گرفته و کمسیون ماده پنج، هیئت عالی سرمایه گذاری و کمسیون توافقات مرکز شهرداری تبریز آن را تایید کرده است اما چون سرمایه گذار قبلی خلع ید شده است، این بحث ها در مورد سرمایه گذار فعلی شروع شده است.

 

اصغر عابدزاده



شورای شهر تبریز در انجام سرمایه گذاری باغلارباغی متفق القولند

عابدزاده: به نظر می رسد اعضای شورا در انجام سرمایه گذاری باغلارباغی متفق القولند اما شاید در رابطه با درصد اختلاف نظر داشته باشند، در بندهای تفاهم نامه تغییراتی اعمال شده است. مثلا قسمت تجاری در تفاهم نامه ی جدید بیشتر شده است و قسمت مسکونی ندارد، آقای رشتچیان خود اعلام کرده اند که با تغییر در درصدها موافقند،اگر هم چنین باشد، موضوع روز از نو روزی از نو خواهد بود و مثل این است که یک قرارداد جدید بسته می شود.

بودجه را نباید از جیب مردم تامین کرد

عضو شورای شهر تبریز: در مورد موضوع سرمایه گذاری لاجرم شورا و شهرداری باید در این زمینه اهتمام ورزد، چرا که شهر آباد نمی شود مگر با بودجه ی لازم. بودجه را نیز نمی توان صرفا از جیب مردم تامین کرد بلکه باید از سرمایه گذاران داخلی و خارجی استفاده کرد و من معتقدم که سرمایه گذار باید احساس کند که سود خواهد کرد وگرنه اگر ذره ای احساس کند که منفعت نمی کند یقینا پا پیش نمی گذارد و پولش را هدر نمی دهد.

عابدزاده: به هرحال ما باید با توجه به منافع شهر و شهرداری از امر سرمایه گذاری حمایت کنیم. باید در تمامی پروژه ها مسائل اقتصادی، فرهنگی، فنی و شهرسازی و غیره مدنظر باشد. عمده تلاش ما بر این است که حدالمقدور از تغییرکاربری فضای سبز جلوگیری شود.

بر اساس فرمایشات رهبر انقلاب، در پروژه ها تلاش بر این است معماری ایرانی اسلامی را محقق کنیم

آناج: آیا در پروژه های قبلی(مثل لاله پارک) بر مسائل فرهنگی توجه شده است؟

عضو شورای شهر تبریز: نمی توان گفت که صددرصد توجه شده است اما حتما مسائل فرهنگی مورد توجه بوده است اما بعد از این باید این میزان توجه بیشتر شود.
اصل بر این است که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری معماری ایرانی اسلامی محقق شود و اگر به طور صد در صد نمی توانیم این امر را محقق کنیم ولی حداقل در درصد های پایین تر این کار را انجام بدهیم و تلاش کنیم پروژه هایی که اجرا می کنیم به آن شاخص ها نزدیک تر باشد.

دکتر اصغر عابدزاده اندریان



شورا و شهرداری برای جذب سرمایه گذاران آستین بالا زده است

عابدزاده: همان طور که گفتم در امر سرمایه گذاری باید منافع شهر مدنظر باشد و شهردار در این راستا چهره ای سرمایه پذیر و سرمایه گذار است. حتی امروز در کمسیون بودجه، تعداد کثیری از لایحه ی سرمایه گذاری داریم. همان طور که می دانید لوایح سرمایه گذاری زمان بر و چالش برانگیز هستند چرا که اعضای شورا اکثرا با دید کارشناسی به موضوع نگاه می کنند و همین موجب صرف زمان بیشتری برای بررسی لوایح و به تاخیر افتادن آن می شودT بنابراین شورا و شهرداری برای جذب هرچه بیشتر سرمایه گذاران آستین بالا زده اند. البته برخی سرمایه گذاری ها در کوتاه مدت انجام می گیرند و برخی نیز در دراز مدت میسر می شوند.

آناج: آیا امروز پروژه ی باغلارباغی در جلسه ی کمیسیون مطرح شد؟

عضو شورای شهر تبریز: نه خیر. من زودتر از جلسه خارج شدم و تا زمانی که من در جلسه بودم در این مورد بحثی مطرح نشد.

گاهی اعضا با اطمینان از رای همکار خود در شورا، بدون اطلاع از لایحه رای می دهند

آناج: آیا قبول دارید که گاه اعضای شورا اطلاعات کافی در مورد لوایح ندارند؟

عابدزاده: این اتفاق غیر ممکن نیست و شاید کسی اطلاعات کافی در این مورد ندارد و مطالعه نکرده است و یا اصلا در پی موضوع نرفته است اما به هرحال اگر چنین اتفاقی می افتد، مقصر عضو محترم شوراست. البته گاه نیز برخی هرچند اطلاعات کافی در مورد لایحه ای ندارند، با اطمینان به رای یکی از همکاران خود، رای می دهند. این اتفاق ممکن است حتی در مجلس نیز رخ بدهد.

آناج: در مورد پروژه ی آیسان چه اقداماتی انجام گرفته است؟


در پروژه آیسان بین شهرداری و سرمایه گذار مشکلی پیش آمده است

شورای شهر تبریز: زمانی که پروژه ی آیسان مطرح شد، حدود 800 میلیارد تومان سرمایه در نظر گرفته شد که در آن زمان دلار حدودا یک هزار و 200 یا یک هزار و 300 تومان بود. یعنی ارزش آن امروز دوبرابر شده است. آیسان خیلی خوب داشت پیش می رفت (مخصوصا در رابطه با تملک اراضی) و ما در دوره گذشته پیگیر این موضوع بودیم. حرف آن ها این بود که ما کار را نه از صفر بلکه از منهای یک شروع کرده ایم و با تکنولوژی که به کار برده ایم خواهید دید که اجرای پروژه یکباره پیشرفت خواهد کرد. درواقع همان طور که گفتم به نظر می رسد کار به خوبی داشت پیش می رفت اما ظاهرا بین شهرداری و سرمایه گذار مشکلاتی پیش آمده است و احتملا سرمایه گذار آن طور که می خواست و انتظار داشت مساعدت نشده است. البته به نظر من این مشکل قابل حل است و با یک جلسه بین شهرداری و شورا(یا رئیس شورا) و سرمایه گذار برگزار شود، مساله حل می شود.

آناج: چرا در مباحث سرمایه گذاری، سرمایه گذار را به جلسه ی شورا دعوت نمی کنید تا طرح خود را توضیح دهد و اعضای شورا نیز با وی آشنا شوند؟

عابدزاده : در این دوره من در کمیسیون بودجه و کمیسیون فرهنگی حضور دارم،  اصل بر این است که هر موقع می خواهیم تصمیم بگیریم باید هر دو طرف حاضر باشد. اما شاید بنا بر این است که سرمایه گذار حرفش را در تفاهم نامه بیان کرده است و حال حرف شهرداری که می خواهد از شورا مجوز بگیرد، مهم تر است. ولی زمانی که من رئیس کمیسیون بودجه بودم بارها از برخی سرمایه گذاران خواسته بودیم که خودشان یا نماینده شان در جلسه حاضر شوند و توضیحاتشان را ارائه کنند.اعضا نیز بر اساس توضیحات آنان و شهرداری رأی می دادند.

آناج: آیا شما به پروژه ی هشت بهشت رأی دادید؟

عضو شورای شهر تبریز: یا دادیم یا ندادیم.

آناج: چرا قبل از اینکه پروژه به کمیسیون ماده پنج ارائه شود و تغییر کاربری صورت بگیرد، مجوز صادر شده است؟

عابدزاده: این بر اساس شهرسازی است و اگر چنین نباشد نمی توانند پروانه صادر کنند. صدور پروانه منوط بر این است مشارکتچی از طرف شورای شهر و کمیسیون ماده پنج تائیدیه داشته باشد، شهردار منطقه چهار گفته بود روی این پروژه مطالعات رتافیکی صورت گرفته است اما بعدا مشخص شد که چنین نیست.

اصغر عابدزاده شورا تبریز



آناج: نظرتان در رابطه با تبعات ترافیکی هشت بهشت چیست؟

عضو شورای شهر تبریز: موضوعاتی که در مباحث کارشناسی مطرح و در کمسیون ها بررسی می شود، نشان دهنده ی این است که مشکل ترافیکی طرح مدنظر قرار گرفته و حل شده است. یعنی اگر نیاز بر پارکینگ باشد تعداد زیادی پارکینگ ایجاد می شود، قرار شد حتی در مورد ورودی و خروجی پروژه، حتما نظر شورای ترافیکی لحاظ شود. یعنی روال این است که قبل از صدور پروانه باید معاونت حمل و نقل در این مورد نظر بدهد. حال که در این پروژه پروانه صادر نشده است حتما نظر شورای ترافیکی اعمال خواهد شد.

آناج: اگر برای پروژه ی هشت بهشت پروانه صادر نشده است، پس چرا اقدامات عمرانی آن آغاز شده است؟

عابدزاده: خیر اقدامات عمرانی شروع نشده است و صرفا خاکبرداری کرده اند، من به تازگی ندیده ام، به هر حال اگر در شورا مطرح نشود، مصوبه نداشته باشد و کمسیون ماده پنج تایید نکند، هرکسی هم که باشد حق اجرای پروژه و حق احداث ندارد و اگر چنین اقدامی کرده باشد غیر قانونی تلقی می شود.

آناج: آیا برای بیمارستان نیروی انتظامی که در نصف راه احداث می شود، پروانه صادر شده است؟

عضو شورای شهر تبریز: خبر ندارم، در شهر خیلی جاها وجود دارد که بدون پروانه احداث شده اند اما این خلاف قانون است. گرچه در برخی جاها، مثل اماکن امنیتی و نظامی،  پروانه ی بر و کف می دهند. در بر و کف فقط متراژ و طبقات مشخص می شود.

آناج: چرا شهرداری و شورا با اقداماتی همچون بلوکه کردن مغازه ها با بتن! برخورد نمی کند؟

عابدزاده: اینجا خواستن و توانستن مطرح است. تمامی خواستن ها تبدیل به توانستن نمی شود. یقینا شهرداری نمی خواهد کاری بدون مجوز انجام بگیرد چون این ها برای شهرداری درآمد دارد و شهرداری نمی خواهد از درآمدش چشم پوشی کند. با این حال گاه محدودیت هایی وجود دارد. مثلا وقتی جایی به صورت غیرقانونی احداث می شود، آن را به کمیسیون ماده صد ارجاع می دهند که شهرداری در کمیسون ماده صد عضویت ندارد. ماده صد متشکل از یک نفر قاضی، نماینده ی استاندار و نماینده ی شورای شهر است. کمسیون ماده صد تشخیص می دهد که بنایی که غیرقانونی احداث شده است، ابقاء شود و یا تخریب. پس از بررسی های لازم اگر تصمیم بر ابقاء گرفته شد، کسی را که مرتکب خلاف قانون شده است، جریمه می کنند.

آناج: نظرتان در مورد مقدار بودجه ی فرهنگی چیست؟

به نقطه اوج فرهنگ نرسیده ایم

عضو شورای شهر تبریز: ابتدا باید روشن شود که فرهنگ مشخصا یعنی چه؛ تا بتوان برای آن بودجه مشخص کرد. ما فرهنگ را در یک قالب واحد تعریف نکرده ایم. آیا فرهنگ فقط بنر نصب کردن است؟! فقط مراسم تعزیه و غیره برگزار کردن است؟! هرچند این ها هم اقداماتی فرهنگی هستند اما اگر منظورمان از فرهنگ صرفا این امور باشد، نیازی به بودجه ی بالای 100 میلیارد تومان نیست. مباحث فرهنگی متعدد هستند که ما به خیلی از آن ها پی نبرده ایم. اگر ما به واقع معضلات، اسیب ها، مباحث و محاسن فرهنگی را بشناسیم، با وجود این همه مراکز فرهنگی، خواهیم دید که انتظار زیاد است. چرا ما نمی توانیم این انتظارات را برآورده کنیم؟ برای اینکه ما نتوانسته ایم فرهنگ را تعریف کنیم و هنوز به نقطه ی اوج فرهنگ نرسیده ایم.

کار فرهنگی که تاثیر گذار در مردم و جامعه باشد، انجام نداده ایم

عابدزاده: حال بودجه ای بالای 100 میلیارد تومان برای امور فرهنگی تصویب شده است که می گویند مثلا با استفاده از این بودجه یک فرهنگسرا یا سالن اجتماعات احداث می کنیم. هرچند فرهنگ سرا هم مربوط به فرهنگ است اما آیا ما نمی توانیم آن را یک کار عمرانی به حساب بیاوریم؟! همان طور که مردم نیز سالن اجتماعات یا فرهنگ سرا را به عنوان کار فرهنگی قبول نمی کنند. اگر در کنار فرهنگسرا یک کتابخانه و مکانی برای مطالعه درست می کنند، این هم یک کار فرهنگی است اما این همه ی فرهنگ نیست و ما آن طور که باید و شاید در زمینه کار فرهنگی انجام نداده ایم که در مردم و جامعه تاثیرگذار باشد. شاید ما کم و کاست هایی داریم که تا به حال نتوانسته ایم قدم های کارساز و خوبی در این رابطه برداریم. شاید اصحاب رسانه و رادیو و تلویزیون خوب عمل نمی کنند یا شاید بودجه به خوبی تزریق نمی شود یا شاید مسیر به خوبی روشن نشده است. شاید برخی از افراد که متولی فرهنگ می شوند، خود فردی فرهنگی نیستند.

عابدزاده: کسی که امر به معروف و نهی از منکر می کند ابتدا خود باید به معروف عمل کند و از منکر بپرهیزد و عامل به حرفش باشد و حتی باید یک سر و گردن بالاتر از بقیه باشد، همه در مقابل فرهنگ مسئولند و همه وظیفه ی فرهنگی دارند. درد فرهنگ فقط با یک مجموعه درمان نمی شود بلکه آحاد ملت باید در زمینه فرهنگی ورود کنند، اگر بخواهیم در مورد مباحث فرهنگی صحبت کنیم باز باید گفت شهروندانی موفق تر خواهند بود که فرهنگی باشند. شهروندانی که به لحاظ فرهنگی پیشرفته باشند می توانند بهترین یار و یاور شهر و شهرداری باشند.

معرفی اصغر عابدزاده اندریان



آناج: در زمینه فرهنگ چه دغدغه ای دارید؟

عابدزاده: آشنایی مردم با حقوق شهروندی و موضوعاتی مانند اعتقادات و مسائل خانوادگی، اعتیاد، مسائل تاثیر گذار در فرهنگ مانند بیکاری، ازدواج جوانان و غیره  از جمله اصلی ترین دغدغه های فرهنگی ما هستند.

آناج: مهمترین مباحث فرهنگی مطرح شده در کمیسون فرهنگی کدام ها هستند؟

عضو شورای شهر تبریز: لوایح ارائه شده به کمیسیون و مسائل جنبی آن.

آناج: آیا کمیسیون فرهنگی برنامه و افقی برای آینده ندارد؟

عابدزاده: متاسفانه در دوره ی چهارم فرصت نشده است که برنامه و چشم اندازی تعریف شود.

آناج: به نظر شما در زمینه فرهنگی، توجه به مسائل روز بهتر است یا ترسیم افق؟

عضو شورای شهر تبریز: البته تعیین یک چشم انداز و دورنما بهتر است اما متاسفانه به دلایل مختلفی فعلا نتوانسته ایم در کمیسیون فرهنگی یک چشم انداز تعیین کنیم.

آناج: اقدامات ضد فرهنگی(مثل اتهام و توهین و افترا) اعضای فرهنگی شورا را چگونه توجیح می کنید؟ در حالی که خود شما نیز به او رای داده اید تا رئیس کمیسیون باشد:

عابدزاده: اولا رأی یک فرد بر فردی دلیل بر این نیست که ما از آینده ی او خبر داریم و می دانیم که او چگونه رفتار خواهد کرد. دوما توهین و اتهام از طرف هر فردی به فرد دیگر، جایز نیست. اما اعضای شورا مستقل هستند و من حق اعتراض به حرف دیگری را ندارم مگر اینکه حرفش علیه خود من باشد. من نمی توانم به عضوی از شورا بگویم که این حرف را نزن، مگر تلویحا. هر کس مستقل است و صرفا می توان به حالت کلی اعتراض کرد، وقتی فردی در مسئولیتی قرار می گیرد، همه (چه کسانی که به او رای داده اند و چه افرادی که به او رای نداده اند) او را به عنوان مسئول می پذیرند چون او دارای مسند است. مثلا همه مردم به من رای نداده اند اما حال من نماینده ی همه ی مردم در شورا هستم. چنین نیست که بگوییم چون من به آن فرد رای داده ام و او در منصبی قرار گرفته است، پس صرفا باید به من جوابگو باشد بلکه همه می تواند از او سوال بپرسد و او باید به همه جوابگو باشد.

آناج: چه توصیه ای به این افراد دارید:

عضو شورای شهر تبریز: آن ها هم فردی مثل من و گاه خیلی بالاتر از ما و برایمان عزیز هستند. من فقط طبق تجربیات گذشته ی خود عرض می کنم هر چه در شورا با دید مردمی و با گذشت و اغماض به مسائل بنگریم، یقینا کار شهر به خوبی پیش خواهد رفت اما اگر خودمان را یکه تاز میدان بدانیم قطعا شکست می خوریم و به شهر آسیب می زنیم. هرچقدر اتحادمان بیشتر باشد، هم حرفمان نافذ خواهد بود و هم کارها آن طور که شایسته است انجام می گیرد و حتما رضایت الهی نیز جلب می شود.

آناج: آیا عزل و نصب های سفارشی (سفارش شده از طرف شورا) حقیقت دارد؟ نظر شما در این مورد چیست؟

عابدزاده : طبق قانون همه ی کارهای اجرایی بر عهده ی شهرداری است همان طور که نظارت بر عهده ی شورای شهر است. اما نمی توانم بگویم کسی هیچ سفارشی نمی کند و نمی گوید که اگر قرار است فردی را جذب کنید من این نفر را معرفی می کنم و  غیره چون مردم در طول روزها بارها به اعضا مراجعه و کلی خواهش تمنا می کنند و می گویند اگر شما ما را سفارش کنید به ما کار می دهند و امثال این حرف ها. در این صورت احتمال دارد من و یا من نوعی نامه ای به شهرداری فلان منطقه یا شهرداری تبریز بنویسم و خواهش کنم که با نظر لطف به ایشان نگاه کنند و این برای هر مسئولی پیش می آید و اگر برای من هم پیش بیاید احتمال دارد این کار را انجام بدهم. اما این وظیفه ی شهرداری است که باید ببیند آن فرد را می تواند جذب کند یا خیر.


آناج: در خصوص موضوع دخالت در عزل و نصب و نصب مستقیم توسط شورا، توضیحاتی بفرمایید:

عزل و نصب کار شهرداری است

عابدزاده: پس از آن جلسه جلسه ی دیگری نیز برگزار شده است و من هم مثل شما در جریان آن نیستم. عزل و نصب کار شهرداری است و طبق قانون من نباید در جریان باشم. و اگر امروز در جریان آن نیستم تعجبی ندارد و اگر در جریان باشم بدین معنی است که من هم دخالت می کنم.

آناج: آیا شما قبول دارید که اعضای شورا مستقیما افرادی را نصب می کنند؟

عضو شورای شهر تبریز: شنیده ها حاکی از آن است. در این مورد اطلاعات دقیق ندارم.

آناج: آیا تا به حال پیش آمده است که به مدیران بگویید فلانی مسئول خوبی است و یا فلانی بد است و او را عزل کنید؟

عابدزاده: اگر نظر مرا بپرسند در مورد خوب و بدش نظر می دهم. اگر نپرسند من چیزی نمی گویم.

آناج: در مورد بودجه ی ورزش و 25میلیارد پامال شده، توضیح دهید:

عضو شورای شهر تبریز: امسال نیز بودجه ی مشابه سال قبل در نظر گرفته شده است.

آناج: مبلغ بودجه چقدر است؟

عابدزاده: مقدار دقیق را به خاطر ندارم. چون مسئولیت کمسیون بودجه بر عهده ی عضو شورای شهر، علی باغبان است و من مقدار دقیق را به یاد ندارم اما بودجه ای مشابه در نظر گرفته شده است. البته نظر تعدادی از اعضای شورا این است که ورزشهای همگانی وظیفه ی شهرداری است و ما باید بیشتر به این مورد توجه کنیم نه ورزش ها قهرمانی و پهلوانی. من خود بیشتر به پرداختن به ورزش همگانی معتقدم. پنجاه هیئت ورزشی وجود دارد که اگر ما در پنجاه هیئت سرمایه گذاری کنیم، شاید به اندازه ی فوتبال هزینه لازم داشته باشد.

آناج: شما خود موقع اهداء 500میلیون تومان به تراکتورسازی، رای دادید...

عضو شورای شهر تبریز: آن مبلغ اهدایی بود اما موضوع بحث ما این است که شهرداری متولی ورزش قهرمانی باشد یا نباشد. نیم میلیارد برای یک شهر پولی نیست اما هر سال 25 میلیارد تومان مبلغ زیادی است. هدیه را می توانیم بدهیم و هم می توانیم ندهیم اما اگر متولی یک تیم شهرداری باشد، آیا می توان گفت که بودجه نمی دهیم؟!

اگر تیم شهرداری به لیگ بیاید، حمایتش می کنیم

آناج: اگر تیم شهرداری به لیگ بیاید چه؟

عابدزاده: اگر به لیگ بیاید باید آن را ساپورت کنیم، زمانی که یک تیم به عنوان تیم شهرداری محسوب و در بودجه ذکر شود، نمی توان آن را ساپورت نکرد. بلکه ما باید حتما کنار آن باشیم و از آن حمایت کنیم وقتی نصف به اضافه ی یک، به موردی رای دادند، اصولا بقیه هم باید تابع باشند.

آناج: در مورد خدمات شهری عملیات چند ماهه ی شهرداری را چگونه ارزیابی می کنید؟

عضو شورای شهر تبریز: الحمدلله در سنوات گذشته شهر تبریز به عنوان شهر سالم و تمیز در ایران مطرح شده است. امسال نیز طبق آمار و ارقامی که نشان می دهند قدم های خوبی در این راستا برداشته شده است.

آناج: آمار و ارقام حرف است اما ما به چشم خود وضعیت بد جوب ها را می بینیم...

عابدزاده: آمار و ارقام را تبریز نمی دهد بلکه از بالا می دهند. اگر وضع شهرهای دیگر به نسبت تبریز بدتر است، خودشان مسئولند، از این جهت از خدمات شهری اظهار رضایت وجود دارد اما این بدین معنی نیست که نمی تواند بهتر از وضع موجود باشد. شهر ما می تواند تمیزتر و سالم تر هم باشد. می توان به فضای سبز تبریز بیش از این رسیدگی کرد.هرچند تبریز به عنوان شهر نمونه مطرح  شده است اما آیا زباله گاه ما نمی تواند بهتر از این باشد؟! با این حال قدم هایی برداشته شده است که این خود نویدی است برای اینکه وضعیت در آینده بهتر از این باشد.

آناج: در زمینه عمرانی دغدغه ی شما برای معماری ایرانی اسلامی چیست؟

وقتی وجدان کاری ضعیف باشد از مسائل فرهنگی نیز غفلت می شود

عضو شورای شهر تبریز: این موضوع همواره از دو جهت برای من جای سوال دارد و نگران هستم، اول به لحاظ فنی و دوم به لحاظ معماری ایرانی اسلامی. گرچه من متخصص شهرسازی و معماری و عمرانی نیستم (دکتری فلسفه هستم) اما روی این موضوعات حساسیت دارم. وقتی می بینیم سالها قبل یک ساختمان را ساخته اند و الان با کلنگ نمی توان آن را تکان داد ولی ساختمان جدید به خودی خود تکان می خورند؛ یعنی ما از لحاظ فنی مشکل داریم و یا شاید ناشی از ضعف وجدان کاری است. وقتی وجدان کاری ضعیف باشد از مسائل فرهنگی نیز غفلت می شود.

آناج: نظرتان در مورد مدیریت شورا چیست؟ چه نمره ای به مدیریت شورا می دهید؟

عابدزاده: در یک کلاس نماینده ای انتخاب می شود که نماینده دیسیپلین مخصوص خود را دارد و دیگر اعضای کلاس نیز دیسیپلین دیگری برای خود دارند. یا بهتر است بگویم مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد. یعنی اگر من نخواهم همکاری کنم، رئیس شورا هرکاری هم بکند نمی تواند مرا جذب کند. پس من باید تن به همکاری بدهم.

عابدزاده: اگر صرفا بخواهیم مدیریت شورا را بسنجیم جفا کرده ایم بلکه باید به این توجه داشته باشیم که شورا به مدیر شورا چگونه همکاری می کند. اگر شورا خوب همکای کند مدیریت هم موفق خواهد بود چرا که دکتر دبیری چهارسال سابقه ی ریاست دارد و صاحب تجربه است. این هم معلوم نیست که به غیر از دکتر دبیری، من و یا دیگری بهتر از این بتواند شورا را اداره کند،اگر در شورا همکاری اعضای شورا بیشتر و انعطاف دبیری به عنوان رئیس شورا کمتر شود، بهتر می شود.

آناج: گاه مباحثی در جلسه شورا مطرح می شود که در دستورتجلسه قید نشده است...

عضو شورای شهر تبریز: البته اصل بر این است که تمامی لوایحی که قرار است در جلسه شورا مطرح شود در دستورجلسه ذکر شود. ولی روال چنین شده است که در دستور جلسه نوشته می شود: لوایح برگشتی از کمیسیون ها و لوایح باقی مانده از جلسات قبل(یعنی کلی نوشته می شود نه موردی) در حالی که اصل بر این است که لوایح را به صورت مشخص و موردی ذکر کنند اما چون تعداد این لوایح معمولا زیاد است و ممکن است وقت جلسه کفاف بررسی همه ی لوایح را ندهد لذا به صورت کلی عنوان لوایح برگشتی را نوشته می شود، اگر موضوع باغلارباغی هم در آن جلسه ذکر شد، برای رای گیری نبود بلکه جهت اطلاع رسانی بود تا اعضا بدانند چنین لایحه ای وجود دارد و باید روی آن بحث شود.

سخن آخر:

عضو شورای شهر تبریز: امیدوارم که انشاءالله نماینده های مردم خواسته های مردم را نادیده نگیرند.

نظرتان در مورد آناج:

عابدزاده : در مورد اطلاع رسانی پیامکی شما خیلی تشکر می کنم چون این اقدام برای شخص من خیلی مفید است و شاید اگر پیامک های شما نبود من از خیلی چیزها مطلع نمی شدم. من پس از اینکه پیامک های شما را دریافت می کنم به سایت مراجعه کرده و جزئیات آن را از سایت پیگیری می کنم.

آناج: آیا حاضر به مناظره با اعضای دیگر شورا هستید؟

عابدزاده : اگر لازم باشد اشکالی ندارد. منظور از لازم بودن بررسی جوانب مختلف امر است.


کلید واژه ها :
سرویس اجتماعی آناج , اصغر عابدزاده , روستای زرخیز اندریان , بخش خاروانا شهرستان ورزقان , دانشگاه آزاد اسلامی تبریز , دانشگاه آزاد اسلامی بستان آباد , شورای اسلامی کلانشهر تبریز , اعضای شورای شهر تبریز , سرمایه گذاری در تبریز , جذب سرمایه گذار در تبریز , پروژه باغلارباغی تبریز , معماری ایرانی اسلامی , لاله پارک تبریز , جلسه ی کمیسیون شورا , پروژه آیسان تبریز , پروژه هشت بهشت تبریز , تبعات ترافیکی هشت بهشت تبریز , بیمارستان نیروی انتظامی تبریز , عزل و نصب های سفارشی شورا , مبلغ بودجه شهرداری تبریز ,
ارسال نظر برای این مطلب
توجه :
* خواهشمند است در به کار بردن نام اشخاص اصل ادب و احترام را رعایت فرمایید.
* لطفا دیدگاه های خود را مرتبط با موضوع مطالب درج نمایید.
* نمایش نظرات به معنی تایید یا رد آنها نمیباشد.
* مسئولیت نظرات ارسالی بر عهده کاربران عزیز میباشد.
نويسنده ديدگاه :

رضاعابدپور

1394/07/09 ، 23:49
سلام اقای دکتر .بودن فرهیخته ای همچون جنابعالی مایه افتخار واز خداوند متعال خواستار توسعه روز افزون جنابعالی را خواستاریم

کد امنیتی رفرش

- پیوست فایل (عکس ،صدا ،فیلم ،اسناد ، مدارک و ... )

* ابتدا فایل های مورد نظر را آپلود ،سپس لينک مستقيم آنها را کپی نموده و در نظر ارسالی درج نمایید .

احادیث و کلام نورانی اهل بیت علیهم السلام
آرشيو
اشتغالزایی

ارس فورج - گروه صنعتی ارس فرمان تبریز

QR Contact

QR Code -Abdolahzadeh.ir



افراد آنلاین : 19
تعداد نظـرات :
بازدید کـل : 5,418,954

تمامی حقوق این سایت مرتبط به فرخ عبداله زاده بوده و کپی برداری از مطالب فقط با ذکر منبع بلامانع می باشد.
توجه : کاربر گرامی فعالیت شما در این سایت ثبت شده و قابل پیگیری می باشد.
Copyright © 2019

13.59.76.213 : آي پي شما
Safari 5.1 : مرورگر
: سيستم عامل